fbpx
Сьогодні
10:41 26 Жов 2019

Україна не готова до компромісів щодо територіальної цілісності, - Разумков

Україна залишається невдоволеною поверненням делегації Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, однак готова до діалогу щодо повноважень української делегації.

Про це заявив глава Верховної ради України Дмитро Разумков, повідомили на сайті парламенту.

За словами Разумкова, Київ готовий до діалогу з ПАРЄ, але не готовий йти на компроміси у питаннях територіальної цілісності України. Також він додав, що Україна не розуміє ситуації з повноваженнями своєї делегації.

"Для України залишається неприйнятним повернення делегації РФ в ПАРЄ. Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей", – заявив спікер парламенту.

Також Разумков запевнив, що Україна готова працювати на користь Європи та Ради Європи, а також відзначив що група "Балтик +" не прагне до деструктивної позиції в Раді Європи.

"Ми налаштовані відстоювати ті базові принципи і цінності, які було закладено під час створення цієї організації. Тому що принципи демократії і свободи, прав людини – ключові, як для Європи, так і для України", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: