fbpx
Сьогодні
14:04 26 Жов 2019

Рятувальники розповіли про перевищення рівня забруднення повітря у низці міст

Станом на суботу, 26 жовтня, спеціалісти не фіксують значного перевищення рівня забруднення повітря в України, однак незначне перевищення рівня зафіксовано в 5 містах.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляється, незначне перевищення рівня гранично допустимих концентрацій забруднювальних речових зафіксовано в Одесі, Дніпрі, Кривому Розі, Кам'янському, а також у Львові.

Однак перевищення рівня концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки та пилу мережа спостережень ДСНС не фіксує.

"Загалом, синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря", – наголосили у відомстві.

Рятувальники пояснюють, що збільшення рівня забруднення повітря спричинене відсутністю опадів, слабким вітром, густими туманами та підвищенням температури повітря. Покращення синоптичної ситуації очікується 28-29 жовтня.

Дивись відео Екорубрики, що робити в умовах забрудненого повітня, і підписуйся на наш YouTube — щотижня публікуємо ролики, як жити в стилі еко

Останні дні над Україною – найвищий рівень забруднення повітря в Європі, який можна порівняти з промисловим Китаєм або Нью-Йоркській агломерацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: