fbpx
Сьогодні
21:57 25 Жов 2019

Українська дослідниця з антарктичної станції "Академік Вернадський" виграла грант на вивчення змін клімату

Співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Марія Павловська стала однією із 8 переможців престижного грантового конкурсу Наукового комітету з антарктичних досліджень (SCAR)

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Завдяки дослідженням на станції "Академік Вернадський" українська науковиця виграла унікальний грант на вивчення змін клімату. Участь у ньому стала можливою завдяки поновленню 2018 року статусу України як повноцінного члена SCAR.

Марія Павловська

Цьогорічні переможці представляють 5 країн – США, Японію, Австралію, Аргентину та Україну. Сума кожного гранту становить до $15 тис.

Попередньо українська науковиця вивчала біогеохімічну взаємодію антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану на станції "Академік Вернадський". Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі.

Дослідження Марії Павловської сприятимуть кращому розумінню біологічних механізмів зв'язування та вивільнення вуглекислого газу в Світовому океані та процесів змін клімату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: