fbpx
Сьогодні
11:26 25 Жов 2019

У столиці пройшла акція за заборону хутрового виробництва

В четвер, 24 жовтня біля Верховної Ради України пройшла акція за заборону хутрового виробництва в Україні. На запрошення гуманістичного руху UAnimals в події взяли участь активісти з Великобританії, Німеччини та Польщі, США та інших країн.

Про це у своєму Facebook повідмила громадська організація UAnimals.

Цими днями в Києві проходить зустріч міжнародного Fur Free Alliance – об'єднання зоозахисних організацій, що борються за відмову від хутра в різних країнах світу.

"Течія обертається проти практики виробництва хутра в Європі та по всьому світу, оскільки стурбованість добробутом тварин та етики хутра продовжує зростати" – каже кураторка Fur Free Alliance Бріджит Оеле.

"Сьогодні 15 європейських країн запровадили законодавство для припинення хутрового виробництва, і буде відмовлятись ще більше".

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят и ребенок

Під час акції активісти підписали звернення до Президента, Кабінета Міністрів та Верховної Ради України. Заборона хутрового виробництва була однією з вимог і Всеукраїнського маршу за тварин, який цього року пройшов у 24 містах України.

"Ми переконані, що однією із наступних країн, що здійснять гуманістичний крок відмови від хутрового виробництва, має стати Україна" – каже представниця UAnimals Ольга Чевганюк – "Окрім того, ми продовжуємо переконувати українців у важливості відмови від натурального хутра. Бо саме попит породжує пропозицію".

На сьогоднішній день про відмову від натурального хутра заявило кілька десятків дизайнерів Ukrainian Fashion Week: від Andre Tan до Elena Reva, від LAKE до BEVZA. Окрім того, від продажу натурального хутра відмовилися маркет Кураж Базар, фестиваль Made in Ukraine та сервіс Oh my Look!

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: