fbpx
Сьогодні
19:30 25 Жов 2019

МАУ скорочує кількість рейсів з "Борисполя": поки уряд не дозволить не облітати Росію

Авікомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) скорочує програму польотів в аеропорті "Бориспіль" з 16 листопада

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" оптимізує систему хаба в Міжнародному аеропорті Бориспіль з урахуванням коливань попиту, транзитних потоків, прогнозів розвитку економіки України та ситуації з необхідністю обльоту території Російської Федерації. Скорочення програми польотів обумовлене необхідністю оптимізації витрат авіакомпанії та повернення її до зони беззбитковості", — йдеться в повідомленні.

Новий розклад вводиться з 16 листопада 2019 року на весь зимовий сезон навігації.

У зв'язку з негативною рентабельністю МАУ припинить виконання рейсів до Аммана, Мінська і Риги. Повітряне сполучення між Києвом і Пекіном буде призупинено, а частотність польотів за маршрутом Київ – Бангкок – Київ буде знижено до трьох щотижневих рейсів.

"Такі зміни набудуть чинності з 16 листопада і діятимуть аж до вироблення урядом України ефективного рішення зі створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників при виконанні рейсів з обльотом території Російської Федерації", – заявили в МАУ.

Власні регулярні рейси МАУ до пунктів Західної Європи виконуватимуться в денний час з вильотом з Києва у проміжку 9:30 – 10:30 і прильотом до Києва у проміжку 17:30 – 18:30 за місцевим часом. Частотність польотів між Києвом і Брюсселем, Копенгагеном, Стокгольмом, Краковом і Мадридом зросте до щоденної. Двічі на день виконуватимуться рейси за маршрутами Київ – Лондон – Київ і Київ – Вільнюс – Київ.

Власні регулярні рейси МАУ до Каїра, Дубаї, Анкари, Ізміра, Єревана, Баку і Тегерана виконуватимуться в нічний час з вильотом з Києва у проміжку 20:00 – 21:00 і прильотом до Києва у проміжку 7:30 – 8:45 за місцевим часом. Польоти до Тель-Авіва, Стамбула та Тбілісі будуть виконуватися по кілька разів на день.

Авіакомпанія МАУ продовжуватиме забезпечувати регулярне повітряне сполучення між містами України, з'єднуючи столицю з Одесою, Харковом і Львовом двома рейсами на день, а з Дніпром, Херсоном, Чернівцями, Запоріжжям та Івано-Франківськом – щодня.

У період зимової навігації кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто зросте з двох до трьох на тиждень. Також, з 16 листопада відбудуться зміни в розкладі рейсів до Нью-Йорка – виліт з Києва переноситься на 11:30, приліт до Києва – на 16:20 відповідно. Рейси до США і Канади виконуватимуться на літаках Boeing-777.

Кількість щотижневих рейсів між Києвом і Делі збільшиться до п'яти в сезоні Зима 2019/2020, а потім і до семи в сезоні Літо 2020. На цьому маршруті МАУ експлуатуватиме літаки Boeing-767.

"У зв'язку зі змінами плану польотів далекомагістральних рейсів, виконання дублюючих нічних рейсів і дублюючих денних рейсів МАУ на східних напрямках буде скорочене. Авіакомпанія МАУ запропонує пасажирам зміну маршруту перевезення за наявності такої можливості або повернення вартості квитка, якщо зміна маршруту є неможливою або пасажир відмовляється від запропонованого альтернативного рейсу", – йдеться в прес-релізі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: