fbpx
Сьогодні
13:54 25 Жов 2019

ГПУ заперечує зупинку справ Майдану

Генеральна прокуратура називає пріоритетним розслідування та забезпечення невідворотності покарання в так званих справах Майдану.

Повідомляє пресслужба ГПУ.

"Наразі поширювана інформація про нібито зупинку розслідування проваджень щодо злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках, є неправдивою і маніпулятивною. Ця тема повинна розглядатись в рамках закону і з повагою до родичів загиблих на Майдані та суспільства в цілому, які шостий рік не отримують відповіді на питання, які змінили їхні життя".

В ГПУ нагадують, що 21 жовтня було створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках, з функцією координації досудового розслідування у цих провадженнях.

Наразі ведуться консультації і найближчим часом буде сформована робоча група за участі захисників сімей загиблих на Майдані, яка візьме участь в аудиті проваджень щодо злочинів, вчинених під час Революції Гідності.

Розслідування у провадженнях стосовно вказаних злочинів проводили 43 слідчих та прокурорів управління спеціальних розслідувань ГПУ. В той же час, згідно із законодавством України, органи прокуратури з 20 листопада втрачають право на досудове розслідування, і всі провадження після аудиту мають бути передані відповідним органам досудового розслідування.

До НАБУ буде скеровано економічні епізоди кримінальних проваджень щодо оточення колишнього президента Віктора Януковича. Провадження, які стосуються розстрілів на Майдані та інших насильницьких злочинів, будуть передані до ДБР.

Зазначається, що в майбутньому, за потреби, з метою комплексного дослідження певні епізоди можуть консолідуватись генеральним прокурором в одному органі досудового розслідування.

Обіцяють, що найближчим часом буде призначено нове керівництво управління спеціальних розслідувань ГПУ з числа прокурорів, які там працюють та успішно пройшли тестування.

Раніше повідомлялося: Горбатюк заявляв, що Зеленський вважає розслідування справ Майдану необ'єктивним.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: