fbpx
Сьогодні
23:12 24 Жов 2019

У Києві 9-річний хлопчик захворів на дифтерію

У Києві у ліцеї № 303 зареєстровано випадок захворювання на дифтерію.

Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Києва.

Згідно з повідомленням, у одного з учнів діагностували дифтерію.

23 жовтня 2019 року отримано повідомлення про факт захворювання одного з учнів ліцею №303 на дифтерію.За інформацією…

Posted by Департамент освіти і науки Києва on Thursday, October 24, 2019

"Дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Наразі хвору дитину госпіталізовано. Діагноз дифтерія встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки немає показів", – йдеться у дописі Центру громадського здоров'я України.

Зазначається, що хворий мав контакт із 45-ма людьми, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організовується дезінфекція.

Адміністрація школи вже запровадила карантин в класі, де навчається хвора дитина. Міська санітарна служба провела спеціальну обробку приміщень ліцею.

"Усім батькам уже завтра запропоновано здійснення огляду лор-лікарем дітей учнів початкової школи № 303 у медичному кабінеті ліцею", — додали у департаменті.

Нагадаємо, що у 15 студентів Ужгородського національного університету діагностували дифтерію. У місті проводиться масова кампанія з вакцинації населення.

Довідка. Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання.

Без негайного введення сироватки від дифтерії смертність від цієї хвороби — 50%. Але навіть у разі введення сироватки смертність залишається на рівні 20%.

Підтверджено випадок дифтерії у 9-річного хлопчика в КиєвіДитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Наразі…

Posted by Центр громадського здоров'я України on Thursday, October 24, 2019

Центр громадського здоров'я України нагадав, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Для дорослих передбачено ревакцинацію кожні 10 років з 16-річного віку. Діти та дорослі для захисту від захворювання мають щепитися відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, а щепитися можна у свого сімейного лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: