fbpx
Сьогодні
10:20 24 Жов 2019

Кабмін виключає, що скасування обов'язкової публікації законів дозволить підмінювати тексти законів

Ініціатива уряду скасувати обов'язкову публікацію законів та актів уряду в офіційних газетах "Урядовий кур'єр" та "Голос України" не призведе до появи можливості підміняти тексти законів онлайн.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Він зазначив, що підмінити текст закону, який планують публікувати на сайті замість друкованих газет, буде неможливо через накладання електронного підпису (ЕЦП).

"По-перше, ЕЦП дає гарантію, що цей документ неможливо змінити. Якщо хоча б одна літера змінюється — це легко побачити. По-друге, всі бачать час накладання ЕЦП на файл. Цей час синхронізується з центральними серверами АЦСК. Тобто варіант, коли текст змінюється і потім на нього накладається новий ЕЦП, теж неможливий", — повідомив Дубілет.

Він зазначив, що підробити електронний підпис практично неможливо, тому підробити чи якось замінити закони, які публікуватимуться онлайн на офіційних ресурсах Ради та уряду буде неможливо.

"Ну і, нарешті, для тих, хто все ж вірить у старий добрий папір. Кожен акт, коли приймається, за законом розсилається у паперовому вигляді в усі ключові архіви. Тобто, навіть якщо станеться якийсь апокаліпсис або підміна, папір зможе прийти на допомогу", — додав Дубілет.

Раніше повідомлялося, що уряд хоче скасувати публікацію законів в газеті "Урядовий кур'єр".

Також, Кабмін анонсував запуск водійських прав у смартфоні.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: