fbpx
Сьогодні
19:06 24 Жов 2019

У Києві пройшла акція проти забруднення повітря: фото

У Києві на мосту біля станції метро «Осокорки» пройшла акція протесту проти забруднення повітря. Люди вивісили банери з написами: «Хочемо дихати, а не задихатися» і «Годі нас труїти», а також розгорнули плакати з абревіатурою ПОХ (Позняки, Осокорки, Харківський масив).

У ній взяли участь понад 50 осіб, передає theБабель.

акція проти забруднення повітря

«Мета акції — привернути увагу до проблем забруднення повітря, від якого страждають кияни. У нас на акції були присутні депутат Київради Олексій Новіков, секретар екологічної комісії Київради, а також Геннадій Сінцов — ексглава Дарницької РДА», — сказала одна з організаторів акції Світлана Вовк.

акція проти забруднення повітря

«Ми входимо в робочу групу, організовану заступником Кличка Петром Пантелєєвим. Влада знала про нашу акцію. Реакція влади стримана, оскільки вони не хочуть визнавати факт забруднення і бездіяльності», — додала Вовк, пояснивши, що забруднення повітря повʼязано з дією «стаціонарних» і «пересувних» джерел.

акція проти забруднення повітря

За словами активістки, стаціонарні складаються з трьох груп, і перша найнебезпечніша. До неї належать 29 підприємств, зокрема, завод «Енергія», Бортницька станція аерації і Дарницька ТЕЦ-4. Пересувні джерела — автотранспорт. Також Вовк зазначила, що ситуацію погіршують люди, які палять листя в селах і на дачах.

«Зараз в атмосфері Києва відбувається температурна інверсія — це коли верхні шари опускаються вниз, а вони найбільш забруднені. При утворенні туману виходить токсична суміш. Вода створює сполуки з оксидами азоту та сіркою, і ми дихаємо практично кислотою», — зазначила активістка.

Повітря, напевно єдине, що залишилось у киян. І навіть за можливість дихати чистим повітрям Кияни змушені боротись. "Хочеш дихати чистим повітрям?Хочеш жити з відчиненими вікнами?Хочеш зняти маску?Хочеш майбутнє без онкології?"Мирне зібрання проти екологічного свавілля у Києві.Нехай влада почує! СТОП ЕКОЦИД!"СТОП Екоцид! #pozniakyecochallenge

Posted by Сергій Куценко on Wednesday, October 23, 2019

 

Раніше повідомлялося, що над Україною зараз найвища концентрація CO в світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: