fbpx
Сьогодні
13:41 23 Жов 2019

Прокурори проходять атестацію в ГПУ: не без курйозів

Прокурори почали проходити атестацію в рамках реформи, у перший день не обійшлося без курйозів.

Повідомляє головний військовий прокурор Віктор Чумак на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні, прокурори почали проходити атестацію. Більше 200 осіб було в першій групі. Не обійшлося без пригод. Ну по-перше, одна особа навіть прийшовши на тестування, відмовилась від його проходження. Але є вже і приємні новини, на цей момент вже декілька осіб закінчили тестування з позитивним результатом".

За даними Чумака, один прокурор військової прокуратури набрав 90 балів із 100. Результати атестації мають оприлюднити.

За задумом реформаторів, працювати в нових органах прокуратури продовжать прокурори, які пройдуть оцінювання за критеріями професійності та доброчесності. Ефективність атестації в рамках реформи прокуратури, ініційованої президентом Володимиром Зеленським і ухваленої парламентом, ставили під сумнів деякі прокурори. Проти ухваленого порядку атестації висловлювався зокрема керівник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Деталі:

  • Процедура переатестації складатиметься з трьох етапів. На першому – комп'ютерному тесті – будуть перевірятися професійні знання. До наступного етапу атестації будуть допущені ті, хто набере прохідний бал.
  • Заяви на переатестацію подали майже 94,6% прокурорів.
  • 218 прокурорів Генеральної прокуратури, які відмовилися від атестації для переведення в Офіс Генерального прокурора, будуть звільнені. Також підуть прокурори, які подали заяви, що не відповідають встановленій формі.
  • Генпрокурор Руслан Рябошапка затвердив склад двох кадрових комісій. Першу кадрову комісію очолив головний військовий прокурор Віктор Чумак, другу – Віталій Касько.

Нагадаємо, Рябошапка запевнив, що реформа ГПУ відбудеться за 2 роки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: