fbpx
Сьогодні
16:05 23 Жов 2019

Депутатка "СН" відповіла на звинувачення у хабарництві та запросила незалежного поліграфолога

Фото: Цензор.НЕТ

Депутатка фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк заперечує, що брала гроші за голосування в комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, – і організує проходження поліграфа для себе й своїх колег.

У Facebook вона заявила: "Я утрималась від голосування за законопроєкт про оціночну діяльність і ліквідацію корупційних схем за кількох причин.

  1. Перші два проєкти мають корупційну складову. Фролова – лобіює оцінщиків. Качури – лобіює Яценка. Третій – Железняка – не вирішує проблем з майданчиками, не гарантує, що ФДМУ в короткі строки розробить якісне ПО.
  2. Напередодні робоча група визначила програму дій з ліквідації всіх майданчиків: АРМА, СЕТАМ, оцінщиків та Прозорро. А проводити засідання комітету всупереч рішенням робочої групи – дивна та неконструктивна позиція голови.
  3. Ліквідувати прокладки Прозорро окремим законом – неможливо, бо, щонайменше, всередині нашої фракції є лобісти Прозорро. А ліквідувати всі майданчики разом – цілком реально".

Василевська-Смаглюк зазначила, що, будучи журналістом, робила сюжети про "майданчики Яценка" і знає, як їх можна обійти, занижуючи вартість нерухомості, – а в "святість Прозорро" не вірить.

"Порочити своє прізвище підозрами, ніби я взяла якісь кошти, не дозволю", – заявила депутатка.

"Тому на завтра запросила відомого та незалежного поліграфолога у комітет, де пройду поліграф сама і надам кабінет, устаткування, спеціаліста усім бажаючим народним депутатам, фігурантам даного скандалу. Усі мої підписники зможуть подивитися на цей процес онлайн. Замовляйте поп-корн", – заявила Василевська-Смаглюк.

"Допуск для ЗМІ передбачено. Анонс буде додатково", – додала вона.

Окрім цього, Василевська-Смаглюк запевнила керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, що "готова першою надати всі необхідні свідчення в цьому кримінальному провадженні".

"Відчуваю, що Данило Гетманцев, якого я поважала та бачила у ньому професійного та порядного керівника, жалкує через те, що під впливом емоцій пішов в ОП і обізвав всіх, хто пішов проти його волі, корупціонерами. Так тепер після кожного Гетманцев ходитимете в ОП? Запрошую також його пройти поліграф", – заявила вона.

Василевська-Смаглюк очолює підкомітет із питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Раніше: Арахамія сказав, що практично всі "слуги" з комітету фінансів погодились на детектор брехні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: