fbpx
Сьогодні
14:16 23 Жов 2019

Арахамія каже, що практично всі "слуги" з комітету фінансів погодились на детектор брехні

Керівництво фракції "Слуга народу" веде перемовини із кількома державними відомствами, щоб організувати масовий проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів з фінансового комітету.

Про це "Українській правді" розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Ми зараз ведемо перемовини з кількома відомими відомствами, які мають досвідчених поліграфологів, зокрема це Служба безпеки України, Міністерство оборони, Головне управління розвідки. Ми хочемо знайти законний шлях, як це можна зробити правильно. Людей багато і процедура поліграф-тестування доволі тривала. Щоб не затягувати це на далекі роки, треба зробити це масово. Завтра (у четвер – ред.) зберемося на зібрання і вирішимо як це логістично зробити. Але всі, практично всі, члени комітету зараз в цьому питанні дають добровільну згоду на проходження поліграфу і вони кажуть, що вони готові проходити", – сказав він.

"Йдеться про всіх депутатів "Слуги народу" з комітету (Фінансового)", – уточнив він.

Арахамія наголосив, що фракції немає чого приховувати і він особисто був ініціатором процедури перевірки на поліграфі.

"Я кажу, в нас є слова одних, слова інших. Перевірити їх ми не маємо можливості. Тобто (поліграф) єдиний зараз вихід і інструмент, який нормальний з дуже високою вірогідністю – 95-98% вірогідності", – сказав він.

Арахамія сказав, що пройде поліграф у середу, проте готовий піти ще раз з усіма іншими, якщо цього буде недостатньо.

"В мене немає чого приховувати, я можу хоч кожного дня проходити поліграф", – сказав він.

Арахамія розповів також, що обговорював ситуацію із президентом Володимиром Зеленським.

"Він (президент – ред.) в мене питав, які зараз настрої у фракції щодо цього питання. Я йому сказав, що всі практично наполягають на тому, щоб проходити поліграф і давайте з цього зробимо якусь юридичну процедуру", – розповів голова фракції.

Арахамія також сказав, що поділяє позицію президента, що в разі незадовільних результатів проходження поліграфу, того чи іншого нардепа виключать із фракції.

В комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики наразі 32 народні депутати, з яких 20 від фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, що САП порушила справу щодо хабарництва "слуг народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: