fbpx
Сьогодні
20:26 23 Жов 2019

Американські катери "Слов’янськ" та "Старобільськ" прибули до України

До військового причалу Практичної Гавані 22 жовтня пришвартувались катери Військово-Морських Сил Збройних Сил України Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ".

Про це повідомили у пресцентр Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

"Прибувши на борту вантажного корабля "Ocean Freedom" з міста Балтимор штату Меріленд Сполучених Штатів Америки два патрульних катери класу "Island" під керівництвом українських екіпажів та за участю іноземних експертів розпочнуть етап підготовки до експлуатації, після тривалого транспортування", – йдеться в повідомленні.

Американські катери

Катери "Слов'янськ" та "Старобільськ" пройдуть низку ходових випробувань, по завершенню яких, катери буде включено до складу Військово-Морських Сил ЗС України.

У Командуванні ВМС зазначають, що укомплектування бойовими одиницями такого класу є поетапним нарощуванням бойових спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України, таке рішення є найбільш реалістичним з точки зору балансу ефективності-вартості. Завдяки своїй швидкості, маневреності і озброєнню, такі катери здатні виконувати значний спектр завдань, які притаманні класичним надводним кораблям.

Американські катери

Їх перевагою над більшими кораблями є стрімкість та раптовість дії, можливість передислокації по суходолу та здатність діяти на річках, а у поєднанні з інноваційною тактикою застосування та добре підготовленими екіпажами, катера подібного типу дозволять перемагати сильнішого супротивника в морських боях і операціях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: