fbpx
Сьогодні
16:44 22 Жов 2019

В Генпрокуратурі створили новий департамент щодо злочинів, вчинених в умовах війни

В Генеральній прокуратурі створено Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Повідомляє пресслужба ГПУ.

"21 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення в Генеральній прокуратурі України Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту".

Зазначається, що до департаменту входитимуть два управління (по два відділи в кожному управлінні).

Діяльність департаменту буде зосереджена на здійсненні нагляду щодо розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, на тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей та в умовах збройного конфлікту.

Після 20 листопада 2019 року прокуратура втратить функцію слідства, у неї залишиться лише процесуальне керівництво. В рамках реформи прокуратури, ініційованої президентом Володимиром Зеленським та ухваленої парламентом 9-го скликання, було ліквідовано військову прокуратуру. Лунали застереження щодо долі проваджень, які вона розслідувала, а також щодо того, хто буде займатися військовими злочинами.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор прокоментував розвиток справ стосовно нападу на активістів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: