fbpx
Сьогодні
20:02 22 Жов 2019

Україна вимагає негайно звільнити Асєєва

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест РФ у зв'язку з "судовим рішенням" окупаційної влади у Донецьку щодо позбавлення волі громадянина України, журналіста Станіслава Асєєва на 15 років за нібито шпигунство та заклики до екстремістської діяльності.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Ми вимагаємо від Російської Федерації негайного звільнення С.Асєєва та усіх інших незаконно утримуваних громадян України. Закликаємо міжнародну спільноту засудити незаконне позбавлення волі громадянина України С.Асєєва та посилити тиск на РФ з метою безумовного звільнення усіх громадян України, які утримуються як заручники на території Росії та тимчасово окупованих територіях України," – йдеться у заяві.

Також у МЗС зазначили, що незаконне позбавлення волі в Україні є злочином. Усі причетні до утримання Асєєва будуть притягнуті до відповідальності згідно з Кримінальним кодексом.

"Незаконне утримання та псевдо-вирок Станіславу Асєєву вчергове підтвердили, що окупаційний режим розглядає незалежну журналістику як одну з головних загроз своєму функціонуванню. Недарма Управління Верховного комісара ООН з прав людини у своїй доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 травня до 15 серпня 2019 року окремо відзначило відсутність можливостей для публічного висловлення критичних поглядів на окупованій частині Донбасу", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "суд" "ДНР" засудив полоненого журналіста Асєєва до 15 років в'язниці.

За версіє бойовиків, Асєєв з березня 2015 року по травень 2017 го вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів «Народної міліції «ДНР» і передавав дані представникам Служби безпеки України. Також у матеріалах справи стверджують, що блогер вербував у соцмережах проукраїнськи налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового й іншого характеру.

Так званий «суд» визнав Асєєва визнаним винним за статтями «Організація екстремістського співтовариства», «Шпигунство і підбурювання до шпигунства», «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності», «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності».

Асєєв відбуватиме в колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що Асєєва утримують в повній ізоляції.

А також, що бойовики вибили у журналіста Асєєва визнання в шпигунстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: