fbpx
Сьогодні
09:39 22 Жов 2019

Генпрокурор прокоментував розвиток справ стосовно нападу на активістів

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка бачить системність у нападах на активістів у 2018 році.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, передає РБК-Україна.

Генпрокуратура протягом декількох місяців зможе продемонструвати результат в справах про напади на активістів.

Зокрема, він анонсував результат у справі про напад на Катерину Гандзюк.

"Що стосується написа на вашій футболці (Хто замовив Катю Гандзюк ?, – ред.), Те питання, яке написане. Я не можу багато чого говорити з того, що останнім часом зроблено. Але мені здається, що протягом кількох місяців ми зможемо продемонструвати результат. Чи зможемо відповісти на багато з тих питань, на які суспільство давно зачекалася відповіді ", – заявив Рябошапка

"Так, ми цю системність бачимо. Ми бачимо необхідність об'єднувати в руках одного органу досудового розслідування ряду кримінальних проваджень, які пов'язані з цією системою. Власне, ми це зараз і робимо. СБУ зараз розглядає багато, здається вже кілька десятків таких кримінальних проваджень. Ми намагаємося, щоб розслідування здійснювалося в контексті єдиної системи. в тому сенсі, що це комплексна проблема ", – додав він.

3 жовтня Генпрокуратура змінила групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у справі про напад на Катерину Гандзюк.

Три місяці тому повідомлялося, що ГПУ зупинила досудове розслідування проти підозрюваних в організації вбивства Гандзюк – Владислава Мангера і Олексія Левіна.

Згідно з постановою, ГПУ виділила підозрюваних в одне провадження і зупинила його за те, що один з них, Олексій Левін, знаходиться в розшуку. І до нього поки немає можливості проводити слідчі дії в Україні.

Раніше повідомлялося, що батько Гандзюк заявив, що докази щодо вини однопартійців Порошенка були вилучені.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: