fbpx
Сьогодні
22:28 22 Жов 2019

Екснардепа Микитася взяли під варту

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і взяла під варту колишнього народного депутата Максима Микитася і визначила суму застави у розмірі 80 млн гривень.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Згідно з рішенням суду, Микитась буде перебувати під вартою до 14 листопада 2019 року.

Микитасю збільшили заставу до 80 млн

❗ Апеляція Антикорсуду змінила запобіжку колишньому депутату і президенту "Укрбуду" Максиму Микитасю. Заставу у 5,5 млн грн змінили на тримання під вартою з альтернативою застави вже у 80 млн грн. Одразу після засідання Микитася повезли в СІЗО.Нагадаємо, екснардепа підозрюють в організації схеми з квартирами для нацгвардійців на понад 80 млн грн. Тому перший запобіжний захід у вигляді застави 5,5 млн виглядав просто кумедним. Більше того, прокурор САП сьогодні заявив, що Микитась обговорював з іншими людьми варіант вбивства підозрюваного і свідка у справі. А це чималий ризик.

Posted by Центр Протидії Корупції on Tuesday, October 22, 2019

Раніше Микитасю призначили заставу 5,5 млн грн.

Після цього у Вищому антикорупційному суді пояснили рішення про відпущення під заставу колишнього депутата Максима Микитася, який є фігурантом справи про заволодіння квартирами для Національної гвардії.

Варто зазначити, що Державне бюро розслідувань підозрює колишнього народного депутата Максима Микитася в незаконній легалізації понад 200 млн гривень.

В заяві відомства сказано, що екс-нардеп використовуючи підставних осіб та підробивши документи на отримання корпоративних прав за об'єктами будівництва, незаконно легалізував грошові кошти у розмірі понад 200 млн гривень. Для цього Микитась нібито підробив догови купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: