fbpx
Сьогодні
14:13 21 Жов 2019

Прем'єр-міністр: нічого аномального у повітрі в Україні немає

В Україні, за офіційними даними, зараз не спостерігається ніяких аномалій у повітрі.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, коментуючи поширені у ЗМІ повідомлення про те, що Україну накрило хмарою чадного газу і рівень забруднення повітря в країні зараз найвищий в Європі.

«Попередньо мені доповіли, що нічого аномального в нашому повітрі не спостерігається. Якість повітря зараз в межах гранично допустимої норми. Тобто ніяких аномальних перевищень чогось небезпечного в повітрі за офіційними даними немає», — сказав Гончарук.

Він додав, що зараз ще триває перевірка повідомлень про забруднення і невдовзі він ще окремо повідомить про підсумки перевірки.

Зазначимо, що протягом останнього тижня чимало мешканців Києва, які стежать за чистотою повітря в місті за допомогою спеціальних додатків і сайтів, скаржилися на перевищений рівень забруднення повітря у столиці.

Водночас за даними сайту Saveecobot.com, який публікує інформацію про вміст шкідливих речовин у повітрі міст, у Києві більшість районів забарвлені жовтим (означає помірний рівень) та оранжевим (шкідливий рівень для чутливих груп), а подекуди навіть червоним кольором (шкідливий рівень).

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: