fbpx
Сьогодні
10:59 21 Жов 2019

НАЗК виявило порушення у звітах 58 партій, зокрема у звітах "Голосу" та "Слуги народу": деталі

Національне агентство з запобігання корупції виявило порушення у звітах 58 політичних партій, зокрема і у звітах 4 партій, обраних до парламенту.

Про це повідомила пресслужба НАЗК з посиланням на члена агентства Наталію Корчак.

"Порушення виявлені у звітах парламентських політичних партій "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та "Голос"".

"У звітах політичних партій, які увійшли до Верховної Ради…, виявлені факти здійснення внесків особами з непогашеним податковим боргом, що заборонено законом".

"Протоколи про адміністративні правопорушення будуть складені уповноваженими особами Національного агентства на фізичних осіб-внескодавців".

НАЗК аналізувало звіти політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІ квартал 2019 року.

Інформація про виявлені порушення також міститься у звітах партій: "Бджола", "Біла Церква разом", "Відродження України", "Влада народу", "Воля", "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Комуністична партія України", "Конгрес українських націоналістів".

Порушення знайшли і звітах партій "Національний корпус", "Наші", "Наш край", "Об'єднання "Самопоміч", "Партія Шарія", "Патріот", "Правий сектор", "Радикальна партія Олега Ляшка", Рух нових сил Михайла Саакашвілі" "Сила і честь", "Сила людей", "УДАР Віталія Кличка", "Українська морська партія Сергія Ківалова", "Українська стратегія Гройсмана", "5.10" та інших.

Всього за ІІ квартал 2019 року до Національного агентства надійшли 269 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: