fbpx
Сьогодні
22:27 20 Жов 2019

Рябошапка розповів про зв’язок між справою Гладковського і Пашинським

Справа експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського має «певні зв'язки» з екснардепом Сергієм Пашинським.

Про це генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив в інтерв'ю на телеканалі ICTV.

«Що стосується багатьох інших справ, пов'язаних з економікою, скажімо так, із зловживанням посадою, то ми тільки цього тижня зареєстрували три таких провадження, які можуть бути пов'язані з цією ж особою (Пашинським — ред.). Більш того, навіть підозра, що пов'язана з Гладковським, також має певні зв'язки з цим фігурантом (Пашинським — ред.). Це теж було певною частиною сюжету, пов'язаного з тим, що інкримінується Гладковському», — сказав генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що Генпрокуратура не анонсує підозри або певні процесуальні рішення, але не виключає, що «протягом певного часу такі процесуальні рішення можуть з'явитися в інших епізодах (щодо Пашинського — ред).

Нагадаємо, Гладковського арештували на 2 місяці з можливістю внесення застави у 10 млн грн.

Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала в суді про арешт ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського з альтернативою внесення застави в 100 млн грн.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка висловив переконання, що навіть у разі внесення застави за колишнього першого заступника секретаря Ради безпеки і оборони України (РНБО) Олега Гладковського буде забезпечена можливість співпраці підозрюваного з органами попереднього розслідування і унеможливить його укриття.

"Якщо буде внесено заставу, підозрюваному належить судом низка обов'язків … Таким чином, навіть у разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечена можливість співпраці підозрюваного з органами попереднього розслідування і запобігання його укриття від органів кримінального переслідування", – заявив Рябошапка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: