fbpx
Сьогодні
15:12 20 Жов 2019

Онук Назарбаєва отримав умовний термін в Британії за те, що покусав поліцейського

Онук екс-президента Казахстану Айсултан Назарбаєв отримав умовний термін в Англії за те, що покусав поліцейського.

Про це повідомляє українська служба BBC.

Уточнюється, що Назарбаєв був визнаний винним у здійсненні опору  поліцейським, одного з яких він вкусив, перебуваючи під дією наркотичних препаратів.

Вирок передбачає випробувальний термін у 18 місяців. Якщо протягом цього терміну він порушить закон, вирок буде замінений з умовного на реальний.

Крім того, онук Назарбаєв має відбути 140 годин громадських робіт і 20 сесій лікування від наркотичної залежності.

Айсултан Назарбаєв – син старшої дочки колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Дариги Назарбаєвої і його опального зятя, нині покійного Рахата Алієва.

За інформацією з судових документів, 3 червня 2019 року Айсултан влаштував дебош в лондонському готелі, вибігаючи на балкон і погрожуючи накласти на себе руки. 5 червня схожий інцидент знову стався у квартирі в центрі Лондона.

Після прибуття на місце поліції Назарбаєв не послухався вимог поліцейського і правоохоронець мусив застосувати електрошокер. Якоїсь миті  Назарбаєв атакував поліцейського, після чого з руки правоохоронця пішла кров.

Також уточнюється, що онук Назарбаєва проходив лікування від наркотичної залежності, досягнувши великого прогресу.

За інформацією слідства, Айсултан Назарбаєв приймав кокаїн. У 2017 році він зізнавався у вживанні наркотиків після смерті свого батька Рахата Алієва, зятя президента, який утік з Казахстану до Австрії і, за офіційною версією, покінчив життя самогубством у в'язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: