fbpx
Сьогодні
18:32 20 Жов 2019

Ахеджакова спрогнозувала ймовірність "примирення" України і РФ

Український народ може ніколи не пробачити владі Росії анексію Криму і війну на Донбасі.

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL сказала російська актриса Лія Ахеджакова.

Вона порівняла цю ситуацію з окупацією Польщі Йосипом Сталіним в 1939 році і масовими вбивствами радянською владою полонених офіцерів польської армії в Катинському лісі.

"Може, ніколи українці не пробачать нам ні Крим, ні Донбас, це невідомо. Ось поляки за те, що Сталін з Гітлером колись ділили Польщу, он уже скільки років пройшло, а вони ніяк не можуть пробачити. І навряд чи пробачать нам Катинь, навіть коли слово Катинь забудуть", – підкреслила актриса.

При цьому Ахеджакова покладає надії на російську молодь, яка в останні роки виходить з протестами проти режиму президента Володимира Путіна.

"Зараз про себе заявило нове покоління молодих політиків і освічених людей зі своєю громадянською позицією. Є надія. Але не можу знати, коли з Україною помиримося. Може, завтра, а може, через 100 років. Ось із Грузією була війна, коротка, але жорстока. І ось ми поїхали на Новий рік у Тбілісі. Ох, яке все рідне і улюблене! І так само було в Одесі – все рідне", – згадала актриса.

Раніше у Криму склали список людей, які публічно заявляли, що не згодні з окупацією півострова. Серед них – Лія Ахеджакова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: