Уряд прозвітував про обговорення земельної реформи з ОТГ

В уряді заявили, що відбулось суспільне обговорення земельної реформи з територіальними громадами України.

Про це Рубрика повідомляє з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"19 жовтня 2019 року відбулося суспільне обговорення земельної реформи з очільниками територіальних громад та експертами галузі", – вказали у відомстві.

В обговоренні взяли участь голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник профільного міністра Тарас Висоцький, уповноважений Президента України з земельних питань Роман Лещенко, народні депутати, представники Мінекономіки та Держгеокадастру.

"Вже сьогодні враховані найважливіші побажання і зауваження фермерів, аграрних асоціацій і простих селян. На даній зустрічі нам важливо почути думки представників територіальних громад. Земельна реформа стане результатом національного діалогу", – зазначив Висоцький.

Під час заходу були представлені основні тези законопроектів №2194, №2195, №2280 щодо земельної реформи. Кожен учасник дискусії мав можливість поставити запитання і запропонувати альтернативні пропозиції, заявили у відомстві.

"Ми запросили голів ОТГ і голів сільрад з усіх регіонів. Основна тема сьогоднішньої зустрічі – це послухати один одного щодо нюансів земельних законопроектів, пов'язаних з новими повноваженнями територіальних громад, які будуть додаватися і підсилюватися. Нам важливо віднайти компроміс, від якого всі, так чи інакше, виграють", – зазначив Сольський.

За його словами, першим важливим питанням є обговорення делегування повноважень щодо розпорядження землями від Держгеокадастру до голів ОТГ, до громад. Інший важливий момент – питання спрощення землевпорядних процедур, з іншим регулюванням особливо цінних земель, з додатковими можливостями по наповненню кадастру, з більшими повноваженнями ОТГ в цій сфері.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Українські захисники знищили ще майже 1300 окупантів та 58 артсистем

Минулої доби, 2 травня Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку війська ЗСУ відбили 50 атак противника

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 50 атак окупантів. Загалом на фронті протягом останньої доби… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.