fbpx
Сьогодні
15:44 19 Жов 2019

Уряд прозвітував про обговорення земельної реформи з ОТГ

В уряді заявили, що відбулось суспільне обговорення земельної реформи з територіальними громадами України.

Про це Рубрика повідомляє з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"19 жовтня 2019 року відбулося суспільне обговорення земельної реформи з очільниками територіальних громад та експертами галузі", – вказали у відомстві.

В обговоренні взяли участь голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник профільного міністра Тарас Висоцький, уповноважений Президента України з земельних питань Роман Лещенко, народні депутати, представники Мінекономіки та Держгеокадастру.

"Вже сьогодні враховані найважливіші побажання і зауваження фермерів, аграрних асоціацій і простих селян. На даній зустрічі нам важливо почути думки представників територіальних громад. Земельна реформа стане результатом національного діалогу", – зазначив Висоцький.

Під час заходу були представлені основні тези законопроектів №2194, №2195, №2280 щодо земельної реформи. Кожен учасник дискусії мав можливість поставити запитання і запропонувати альтернативні пропозиції, заявили у відомстві.

"Ми запросили голів ОТГ і голів сільрад з усіх регіонів. Основна тема сьогоднішньої зустрічі – це послухати один одного щодо нюансів земельних законопроектів, пов'язаних з новими повноваженнями територіальних громад, які будуть додаватися і підсилюватися. Нам важливо віднайти компроміс, від якого всі, так чи інакше, виграють", – зазначив Сольський.

За його словами, першим важливим питанням є обговорення делегування повноважень щодо розпорядження землями від Держгеокадастру до голів ОТГ, до громад. Інший важливий момент – питання спрощення землевпорядних процедур, з іншим регулюванням особливо цінних земель, з додатковими можливостями по наповненню кадастру, з більшими повноваженнями ОТГ в цій сфері.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: