fbpx
Сьогодні
11:30 19 Жов 2019

У Варшаві тривають Дні української музики

 Вже вп'яте відбуваються Дні української музики у Варшаві (18-23 жовтня).

Про це повідомляє Посольство України у Польщі на своїй офіційній сторінці у Facebook.

У програмі цьогорічних Днів української музики у Варшаві три події:

  • 18 жовтня концерт  у виконанні музикантів – скрипаля Андрія Павлова та піаніста Богдана Кривопуста – які представляють середнє покоління українських композиторів, стипендіатів програми «Gaude Polonia» Міністерства культури та національної спадщини Польщі, яку реалізує Національний центр культури.
  • 21 жовтня творчий проект «Вітольд Лютославський та українська музика» у виконанні співачки Оксани Нікітюк та піаніста Дмитра Таванця: гості почують діалог двох музичних гігантів – Лютославського і Сильвестрова. Валентин Сильвестров, якому виповнюється вже 82 роки, – це унікальне явище в українській музиці. Він – своєрідний музичний філософ, який також пройшов довгий шлях із різними етапами творчості. Твори, що прозвучать на цьому концерті, – композиції вже ХХІ століття, сповнені класичної краси, медитаційні, можна сказати – пантеїстичні. Лютославський вестиме діалог із Сильвестровом через свою ранню фортепіанну сонату з 1937 року та «Дитячі пісні» на слова Юліяна Тувіма. Вже сам заголовок пісень, а також автор їхніх текстів говорить про дотепність та веселий настрій цієї музики.
  • 23 жовтня концерт в Концертній студії Польського радіо. На ньому прозвучать твори композиторів, які визначають тон сучасної української музики. Цього разу колектив буде більшим – 25 музикантів прекрасного Національного ансамблю солістів «Київська камерата» під диригуванням Романа Реваковича.
Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: