fbpx
Сьогодні
09:44 19 Жов 2019

У держорганах впровадять блокчейн

В Україні почнуть впроваджувати технології блокчейн у державних органах, а також розробити законопроекти для легалізації ринку криптовалюти в Україні.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Технологію блокчейн планують першочергово використовувати для державних реєстрів та роботи держустанов. За словами заступника міністра цифрової трансформації України з питань розвитку ІТ-галузі Олександра Борнякова, така система унеможливить підробку даних та рейдерство. Спочатку уряд спільно з депутатами планує розробити потрібну нормативну базу.

«Ми маємо велику проблему з законодавством, бо зараз, якщо ти маєш державний реєстр, він має зберігатися в одному місці. Система блокчейну включає в себе розподілене зберігання, а закон поки це забороняє. Коли парламент дозволить користуватися багатьма серверами, вже можна буде будувати технічну інфраструктуру», — пояснив Борняков.

Зокрема, Мінцифри планує легалізувати ринок криптовалюти в Україні. За словами Борнякова, ринок віртуальних активів в Україні зараз працює в сірій зоні, а його обороти сягають мільярдів доларів.

«Найперше, ми хочемо увести цих людей в правову площину. По-друге, хочемо, щоб держава заробляла з цього. Ми зараз працюємо з міжфракційним об'єднанням для того, щоб внести відповідний законопроєкт. У ньому буде прописано, як оподатковуватимуться всі ці компанії та який у них буде статус. Зараз пропонуємо, щоб вони сплачували 5% державі, якщо виводять віртуальні кошти у будь-яку валюту» — сказав заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, Кабмін перейменував чотири міністерства та створив два нових.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: