fbpx
Сьогодні
14:30 19 Жов 2019

На розгляді в міністерствах перебуває новий статут Нафтогазу

Новий статут НАК "Нафтогаз України" перебуває на розгляді в міністерствах. 

Про це повідомив перший заступник профільного міністра Павло Кухта на своїй сторінці у Facebook.

"Управління державною власністю. Склали перелік проблемних державних підприємств в нашому управлінні та міняємо їхнє керівництво. Відновили реформу корпоративного управління державних підприємств – новий статут НАК "Нафтогаз" вже на розгляді в міністерствах", – вказав Кухта, підсумовуючи 50 днів роботи уряду і його самого у Мінекономіки.

Він додав, що далі планується перейти до законодавчих змін, які запровадять в українському державному секторі сучасні правила управління за стандартами ОЕСР.

"Аналізуємо моделі побудови Фонду національного багатства, який міг би централізовано управляти державними підприємствами. Стратегічна мета – підняти дохідність активів українських громадян, якими управляє держава, з 2,1% до 5%", – додав заступник міністра.

Додамо, попередній склад Кабміну 6 березня ухвалив постанову, згідно з якою тип ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" було змінено з публічного на приватне, його перейменовано в АТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України". Відповідно змінений і статут "Нафтогазу".

У новій редакції статуту вказано, що вищим органом компанії є загальні збори. Обрання та припинення повноважень голови і членів правління компанії належать до виключної компетенції загальних зборів. До цього у законодавстві визначено, що такі функції також у загальних зборів, утім, на підставі подання наглядової ради.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: