fbpx
Сьогодні
15:24 19 Жов 2019

ГПУ не допустила до атестації прокурорів, які займалися розслідуваннями справ Майдану

Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану.

Цю інформацію підтвердив Донський, передає Рубрика з посиланням на hromadske.

У зв'язку з реформою органів прокуратури було ухвалене рішення провести атестацію всіх співробітників.

Для допуску до атестації потрібно було підписати заяву спеціального зразка. У ній, зокрема, йшлося про те, що підписант дає згоду на те, що під час ухвалення рішення про атестацію комісія може брати до уваги будь-яку інформацію від фізичних або юридичних осіб без необхідності її перевіряти.

«Погоджуюся з тим, що під час проведення співбесіди й затвердження рішення кадровою комісією може братися до уваги інформація, отримана від фізичних та юридичних осіб (в тому числі анонімно), яка не підлягає додатковому офіційному підтвердженню», — йдеться у заяві, яку пропонувала підписати ГПУ.

За словами Донського, він та Горбатюк написали заяву на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх і не допустили.

«Для мене є категорично неприйнятним давати добровільну згоду на використання анонімної інформації без підтвердження при проходженні атестації. Якщо хтось вважає це законним, то нехай це робить, але навіщо вимагати добровільну згоду. На мою думку, це є незаконно», — зазначив Донський.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: