Новини

Зеленський заявив, що культура, наука та спорт можуть сприяти об’єднанню України

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що діячі української культури, науки та спорту своїми здобутками можуть сприяти не лише популяризації України у світі, а й єднанню всіх українців, незалежно від місця їхнього проживання.

Під час зустрічі з представниками згаданих галузей, що відбулася в Офісі Президента, Глава держави закликав їх спільно працювати для цієї мети.

У зустрічі взяли участь, зокрема, діячі театрального та художнього мистецтва, представники спорту, книговидання, кіно та шоу-бізнесу, а також народні депутати, котрі працюють у профільних комітетах Верховної Ради, та міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

Фото ОПУ

«Для нас дуже важливо, щоб ми з вами були єдиною командою. Якщо ми зрозуміємо, що пливемо в одному човні і хочемо пливти вперед, а не назад, то, я думаю, ми багато чого зможемо», – сказав Володимир Зеленський, відкриваючи зустріч.

Президент зазначив, що підтримка української культури є складовою інформаційної політики, спрямованої на ментальне єднання й повернення українців, які нині проживають на тимчасово окупованих територіях.

«Найголовніше – одна велика ідея: не за допомогою зброї, а шляхом дипломатії перемогти у цій війні. І саме тут, у цій битві, у дипломатії, і є велике завдання всіх діячів культури», – підкреслив Глава держави, зауваживши, що представникам культури люди вірять більше, ніж політикам.

Фото ОПУ

Він наголосив, що готовий до діалогу з присутніми щодо проблемних питань у їхніх галузях для пошуку шляхів їхнього вирішення, розвитку культурної сфери та досягнення мети з єднання суспільства.

«Є проблеми у театрі, спорті, науці. Але ми хочемо говорити про ці проблеми, хочемо допомогти. Ви озвучуєте – а ми знаходимо менеджмент, який готовий вирішувати ці проблеми», – сказав Володимир Зеленський.

Він зауважив, що робитиме все для досягнення цієї мети та встановлення миру в Україні. «Ми живемо в Україні і робитимемо все для того, щоб повернути території, повернути людей, перш за все ментально», – зазначив Президент.

Фото ОПУ

Глава держави зауважив, що також потрібно формувати проукраїнську ментальність у тих, хто живе на підконтрольних Україні територіях.

«Є різні люди в Україні, і наша місія – щоб ми жили в одному просторі, незалежно від мови, національності, релігії», – сказав Володимир Зеленський.

«І це можливо зробити тільки з вами, тому що культура, наука, спорт – це завжди дуже великі перемоги, які люди відчувають незалежно від того, де живуть, – навіть ті люди, котрі з якихось причин не змогли виїхати з окупованих територій», – додав він.

Фото ОПУ

Як приклад Президент навів спортивні перемоги, які викликають гордість та єднають усіх українців.

Володимир Зеленський також висловився за те, щоб вітчизняна культура, зокрема кіновиробництво, була спрямована на формування іміджу України як демократичної, вільної, позитивної країни. «Це має бути і в піснях, і в театрі, і в кіно, й у спорті. Цей настрій у цілому ми хочемо передати», – сказав він.

Президент нагадав про підготовку проектів-«магнітів» у різних регіонах України. «Частина з них буде представлена на інвестиційному форумі в Маріуполі, який ми проведемо в кінці жовтня. У кожному місті, області ми будуємо якийсь «магніт» для туризму, фанів спорту, бізнесу. ІТ-кластери, великі сучасні музеї – багато цікавих проектів по всій країні», – зауважив Володимир Зеленський.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.