З 1991 року майже 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми

Від торгівлі людьми з 1991 року постраждало майже 230 тисяч українців. Із них 70 тисяч – у період 2015-2017 років.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив голова місії Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні – Агентства ООН з питань міграції Ан Нгуйен.

"З 1991 року майже 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Зокрема, на жаль, дослідження Міжнародної організації з міграції надало нам оцінку, що 70 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми у період 2015-2017 років", – повідомив Нгуйен.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Міністерства соціальної політики України Сергій Ніжинський поінформував, що в Україні збільшується кількість звернень по допомогу від цієї категорії громадян.

"Міністерство соціальної політики підвищило ідентифікацію осіб, про яких я казав. Зокрема, у 2018 році звернувся по допомогу 221 громадянин — це на 11, 6 % більше, ніж у 2017 році, – тоді було 198 звернень за допомогою. І це в 2 рази більше, ніж було таких звернень до Мінсоцполітики у 2016 році", – зазначив Ніжинський.

Він поінформував, що станом на сьогодні Мінсоцполітики встановило статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, 867 громадянам України. Серед них, зокрема, 333 жінки, 446 чоловіків, а також діти.

За його словами, якщо говорити про види експлуатації, то, 454 особи визнані потерплими внаслідок трудової експлуатації, 221 особа — від сексуальної експлуатації, 57 осіб було втягнуто у жебракування, 10 — від вилучення органів, тощо.

"Коли ми говоримо, у яких же країнах громадяни України потерпають від цього виду злочину, то на першому місці — РФ, на другому — Польща, потім Туреччина, Німеччина, Об'єднані Арабські Емірати, Італія та Китай", – поінформував заступник міністра.

Ніжинський нагадав, що торгівля людьми є на третьою у світі за обсягом злочинної діяльності після збуту наркотиків і зброї.

"Даний вид злочину є більш ніж антигуманний. Нагадуємо громадянам, що Міністерство соціальної політики має можливість, і це передбачено бюджетом, виплачувати разову матеріальну допомогу і надавати безкоштовну психологічну та медичну допомогу цій категорії громадян. Дана категорія потерпілих громадян, яка ведеться на обліку у Мінсоцполітики, повністю захищена державою і має повне право, а держава — зобов'язання, – надати всіляку допомогу цій категорії людей", – підсумував Ніжинський.

Як зазначалося раніше, МВС назвало кількість викритих цього року банд, пов'язаних з торгівлею людьми.

Свіжі дописи

  • Новини

Союзники НАТО не виконали обіцянок щодо озброєння України, але скоро ситуація зміниться, – Столтенберг

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Волонтерка з Франції готувала обіди для військових та відбудовувала зруйновані росіянами будинки у Гостомелі

Волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Столтенберг заявив, що місце України по праву в НАТО

Місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.