fbpx
Сьогодні
10:49 18 Жов 2019

Уряд повернув Укрзалізницю під підпорядкування Мінінфраструктури

Фото: cfts.org.ua

Кабінет міністрів України повернув Укрзалізницю з підпорядкування Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у підпорядкування Міністерству інфраструктури.

Про це повідомив голова Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

«Рішенням Уряду Укрзалізницю повернули до сфери управління Міністерства інфраструктури. Дякую прем'єр-міністру Олексію Гончаруку за підтримку у подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього Уряду. Реформа Укрзалізниці, яка мала початись ще три роки тому, нарешті відбудеться», — повідомив Криклій.

За його словами, Укрзалізницю розділять на 3 компанії: вантажну, пасажирську та інфраструктурну. Сама Укрзалізниця після розділення стане публічною, а її акції торгуватимуться на міжнародних біржах.

«Плануємо модернізацію залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів. Також для покращення якості надання пасажирських послуг плануємо передавати в концесію вокзали і впроваджувати системи управління якістю пасажирських перевезень відповідно до стандартів Європейського Союзу», — повідомив Криклій.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця оголосить про початок продажу частини своїх акцій у найближчі тижні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: