fbpx
Сьогодні
22:17 18 Жов 2019

У САП розповіли нові деталі про затримання Гладковського

Підставою для затримання ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського стала інформація про наявність у нього майна закордоном та в офшорах.

Про це сказав прокурор САП Юрій Олефір під час засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Гладковському, повідомляє РБК-Україна.

Повідомляється, що експосадовець володіє правами компаній, розташованих в офшорах.

"В подальшому після отримання відповідної інформації від компетентного правоохоронного органу про наміри разом з сім'єю покинути територію України.. за наявності відомостей щодо перебування у власності пана Гладковського майна, в тому числі житлових приміщень на території інших держав. Також наявності корпоративних прав в ряду компаній, в тому числі розташованих на офшорних територіях… у органа досудового розслідування не було іншого виходу.. ніж вчинити саме затримання", – заявив Олефір.

Він зазначив, що з огляду на це затримання Гладковського було важливим рішенням для того, щоб встановити істину та можливо, притягнути підозрюваного до відповідальності.

"Окрім цього була отримана інформація від прикордонної служби про нестандартну поведінку вказаної особи. Він перебував в міжнародному аеропорту, де проходив процедуру щодо оформлення його виїзду за кордон. Це вже було не вперше. Він неодноразово перетинав кордон і неодноразово проходив такі процедури – щодо митного оформлення", – додав він.

Нагадаємо, що колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському повідомили про підозру.

Раніше стало відомо, що фірма Гладковського отримала ще 16 мільйонів за таємними угодами з Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: