fbpx
Сьогодні
14:38 18 Жов 2019

Нафтогаз відреагував на заяву Газпрому: деталі

У Нафтогазі прокоментували заяву Газпрому про те, що умовою підписання нової угоди про транзит газу через Україну до Європи є відмова від виграшу у Стокгольмському арбітражі. Компанія планує надіслати Газпрому новий позов на 11 мільярдів доларів.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

«З іншої сторони, добре, що я про це почав казати завчасно, щоб була можливість підготуватися. І добре, що 1 листопада ми надішлемо Газпрому наші позовні вимоги на суму більше 11 мільярдів доларів, що може стати компенсацією за припинення транзиту», — повідомив Вітренко.

Раніше, голова російського газового монополіста, компанії Газпром, Олексій Міллер заявив, що головною умовою укладання нового договору з Україною про транзит російського газу до ЄС, є «залагодження» судових суперечок, за підсумками яких російська компанія винна Україні 2,8 мільярда доларів.

Про це Міллер повідомив під час зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, передає російський «Интерфакс».

«До українських партнерів, до європейських партнерів наша позиція доведена: безсумнівно, до укладання нового контракту необхідно повністю врегулювати всі судові спори», — заявив Міллер.

За його словами, рішення Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого Газпром програв Нафтогазу 4,6 мільярда доларів, «внесло дисбаланс» у відносини між Нафтогазом та Газпромом. Тому в Росії пропонують «нульовий варіант», який передбачає призупинення всіх судових процесів між компаніями.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: