fbpx
Сьогодні
14:18 18 Жов 2019

Кабмін пропонує виділити на чорнобильців ще 354 млн грн

Міністерство соціальної політики України зареєструвало у Верховній Раді законопроєкт про збільшення фінансування програм державної підтримки осіб, що постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції на 354,5 мільйона гривень.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Юлія Соколовська.

«Ми ініціювали внесення змін до Бюджету 2019 в частині збільшення видатків за відповідними бюджетними програмами і схвалили відповідне рішення на засіданні уряду. Уже зараз законопроєкт зареєстрований у Верховній раді і очікує свого голосування», — повідомила Соколовська.

Вона зазначила, що додаткові кошти підуть на виплату грошових компенсацій пільгового харчування, доплати за роботу у Чорнобильській зоні відчуження та виплату додаткової відпустки, відшкодування витрат на виплату допомоги з фонду тимчасової непрацездатності та допомог вагітним жінкам, а також державну допомогу на оздоровлення.

Таким чином, видатки на чорнобильців цьогоріч збільшать до 2,33 мільярда гривень.

«Таким чином, ми покриємо заборгованість перед чорнобильцями у рамках програми. У разі позитивного голосування, уже найближчим часом кошти повинні надійти у Мінсоцполітики, ми розподілимо їх по регіонам, для їх подальшого цільового використання», — зазначила міністерка соціальної політики.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: