fbpx
Сьогодні
11:56 18 Жов 2019

Фірма Гладковського отримала ще 16 мільйонів за таємними угодами з Міноборони

Протягом серпня-вересня Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" отримав ще 16,3 мільйона гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів, пише Економічна правда.

Гроші перераховані з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок "Богдан Моторс", відкритий в "ОТП банку". За що саме сплачено гроші – кількість авто та вартість за одиницю – не вказано.

 

Разом з тим, цього року пресслужба Богдан повідомила, що корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин "Богдан 2251" та вантажівок "Богдан 6317" до Збройних сил.

"Олег Гладковський в 2015-2019 роках на посаді першого заступник Секретаря РНБО відповідав за розвиток оборонно-промислового комплексу. І саме в цей час його корпорація "Богдан" стала основним постачальником автотранспорту для армії по таємним угодам, – наводить дані Гліб Канєвський, який додав, – власне таке співпадіння і стало підставою для розслідувань НАБУ".

На початку серпня цього року ухвалою слідчого судді Солом`янського райсуду міста Києва задоволено клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та накладено арешт на понад 20 таємних договорів та додатків до них, за якими "Богдан Моторс" отримує кошти з бюджету.

Зокрема, в переліку документів є і два вище зазначені контракти.

Адвокат "Богдан Моторс" спробував оскаржити арешт документів до Київського апеляційного суду. Але всі матеріали були передані до нової Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, що Генпрокуратура сьогодні оголосить Гладковському підозру за двома епізодами.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: