fbpx
Сьогодні
16:39 17 Жов 2019

В уряді почали переговори про зниження "зелених" тарифів

Міністерство енергетики та захисту довкілля створило робочу групу, до якої увійшли представники інвесторів, які збудували в Україні електростанції на відновлювальних джерелах енергії. Група працюватиме над зниженням "зелених" тарифів.

Про це йдеться у повідомленні прес-службі уряду.

"Інвестори, які прийшли на український ринок, мають бачити надійного партнера в особі держави. Водночас високі тарифи не повинні призводити до енергетичної бідності споживачів та неконкурентоспроможності українських товарів", — повідомив міністр енергетики Олексій Оржель.

В уряді сподіваються збалансувати систему альтернативної енергетики та досягти згоди на енергоринку України: знизити рівень "зелених" тарифів та паралельно зберегти інвестиції у сферу альтернативної енергетики.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що працюватиме над зниженням рівня "зелених" тарифів. Для цього Зеленський запропонував проводити переговори з інвесторами в альтернативну енергетику.

"Дійсно, немає ніде в Європі (таких високих "зелених тарифів"). У нас найвищі. Є контракти з багатьма компаніями. Ми підписали контракти, а тепер кажемо: "Давайте змінювати тарифи". Тому я думаю, що там проблема буде вирішена завдяки спілкуванню з компаніями, які вже мають контракт", — повідомив президент.

За підсумками 2 кварталу 2019 року кількість "зелених" електростанцій, які запустили в Україні, зросла у 6 разів проти аналогічного періоду попереднього року.

Загальна потужність електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах в Україні наразі складає 3,63 гігавата, з яких 2,6 — сонячні електростанції.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: