fbpx
Сьогодні
12:12 17 Жов 2019

Українські компанії хочуть стягнути з Росії $12 млрд за анексію Криму

Михайло Гальперін

Сума позовних вимог українських компаній до Росії у міжнародних арбітражах, у яких компанії хочуть отримати відшкодування за експропрійовані РФ активи після анексії Криму, сягнула 12 мільярдів доларів.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на уповноваженого Росії при Європейському суді з прав людини Михайла Гальперіна.

«На сьогодні в активній стадії знаходяться 8 таких справ за позовами українських фізичних та юридичних осіб на загальну суму понад 12 мільярдів доларів. Також подано декілька арбітражних повідомлень, які можуть перетворитися на повноцінні процеси», — повідомив Гальперін.

26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів з Росії за анексію Криму.

А 28 серпня 2019 року Укренерго подало до міжнародного арбітражу на Росію позов за втрачені у Криму активи.

1 березня стало відомо, що Гаазький арбітраж став на сторону Нафтогазу у судовому спорі проти Росії за втрачені Нафтогазом активів через анексію Криму. Сума збитків, яку в Нафтогазі очікують компенсувати відповідно до рішення арбітражу, може скласти до 8 мільярдів доларів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: