fbpx
Сьогодні
12:53 17 Жов 2019

Суд щодо законності угоди з купівлі-продажу ПриватБанку призупинили

Засідання суду щодо законності угоди з купівлі продажу акцій ПриватБанку за позовом колишнього власника Ігоря Коломойського до держави, призупинили до того часу, поки не буде рішення іншого суду у справі щодо визнання ПриватБанку неплатоспроможним.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Господарського суду Петро Паламар, передає hromadske.

У суді зазначають, що розгляд справи перенесли до ухвалення остаточного рішення у іншій справі щодо націоналізації ПриватБанку, яка розглядається в Окружному адміністративному суді. Нагадаємо, що цей суд визнав незаконним визнання ПриватБанку неплатоспроможним, через що держава мусила його націоналізувати. Держава це рішення оскаржила.

При цьому учасники судового процесу про перенесення розгляду справи не знали. Їм про це стало відомо лише у день розгляду, тобто 17 жовтня.

"Дійсно ми не бачили жодного рішення щодо зупинення справи і станом на вчорашній вечір, коли ми перевіряли судовий реєстр, стан розгляду справи, то такої інформації не було. Ми працюємо виключно з документами, тому чекаємо", — повідомив Андрій Пожидаєв представник ПриватБанку у суді.

"Щойно Національний банк отримав ухвалу Господарського суду міста Києва про те, що розглядаючи справу за позовом пана Коломойського та компанії Triantal Investments Ltd. до ряду відповідача, зокрема і до НБУ про витребування акцій ПриватБанку, суддя прийняла рішення, щоб зупинити провадження у цій справі до вирішення справи, яка розглядається у суді адміністративної юрисдикції щодо визнання так званої незаконною націоналізації. Справа це №826/7432, якщо я не помиляюся. Після того, як її розглянуть в адміністративному суді, буде продовжено слухання у цьому суді", — повідомив представник Національного банку у суді Віктор Григорчук.

Напередодні стало відомо, що будівлю Господарського суду, який має розглядати цю справу, евакуювали у зв'язку з повідомленням про замінування.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: