fbpx
Сьогодні
13:58 17 Жов 2019

НАБУ затримало Гладковського, який намагався вилетіти з України

Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

Відомо, що Гладковського затримали детективи НАБУ.

Про це також написав у Telegram-каналі народний депутат Верховної ради 8-го скликання Сергій Лещенко:

«Близький соратник президента Порошенко, ексзаступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський затриманий НАБУ. Олег Гладковський в четвер вдень намагався вилетіти з України. Його не випустили з країни. Після цього він поїхав в ресторан на Бориспільській трасі і там був затриманий НАБУ».

Директор НАБУ Артем Ситник підтвердив затримання у коментарі hromadske.

Раніше НАБУ порушило справу проти Гладковського через незадекларовані 4,5 млн грн.

Пізніше НАБУ офіційно підтвердило затримання екс-першого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

"Слідчі дії тривають. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на збереження таємниці слідства. Деталі – згодом", – йдеться в повідомленні бюро у Facebook.

Нагадаємо, 25 лютого видання «Bihus.info» оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду. 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував «відкат» з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.

Сегодня Свинарчук собирался вылететь из страны, однако был остановлен пограничной службой по запросу НАБУ. После чего…

Posted by Александр Дубинский on Thursday, October 17, 2019

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: