fbpx
Сьогодні
19:02 17 Жов 2019

Кириленко висловився щодо "формули Штайнмаєра" та розведення сил на Донбасі

Глава Донецької ОДА Павло Кириленко висловив свою думку щодо "формули Штайнмаєра" та розведення військ на Донбасі.

Про це він розповів під час зустрічі з журналістами у Слов'янську, пише ВВ.

«Процес розведення військ на окремих ділянках лінії бойового зіткнення має на меті зберегти життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та запобігти загрозам для мирного населення, яке проживає у прифронтовій зоні. Головний принцип Президента України, позиція моя та колективу ДонОДА – це повернення миру, повернення тимчасово окупованих територій та наших людей з полону», – заявив Кириленко.

Він також пояснив, що розведення відбувається на відстань 1 км від лінії розмежування та є дзеркальним, тобто таким, що має здійснюватися обома сторонами.

«Згадані три ділянки мають протяжність близько 3 км (з 410 км загальної лінії розмежування). Але основна умова початку розведення військ – дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів. Війська будуть розводитись дзеркально, кожен факт розведення буде відбуватися під наглядом місії ОБСЄ, яка має зафіксувати, що війська розводяться з обох сторін, та з залученням моніторингу СЦКК», – зауважив очільник області.

Павло Кириленко також зазначив, що довкола «формули Штайнмаєра» існує багато міфів та неправильних тлумачень, зважаючи на які, зараз намагаються маніпулювати суспільством.

«А насправді «формула Штайнмаєра» каже лише про одне – коли має запрацювати так званий закон про особливий статус Донбасу. Після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України, законодавством України, та після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулись відповідно до міжнародних демократичних стандартів будуть прийняті відповідні рішення. Українська влада не буде підписувати ніяких домовленостей з так званими «ДНР» та «ЛНР». Врегулювання конфлікту на Донбасі – складний та довгий процес, і на сьогодні, існує єдиний майданчик, де такі питання можуть обговорюватись на найвищому рівні. Це зустріч у Нормандському форматі», – пояснив голова Донецької ОДА.

Раніше Кириленко розповів про стан медицини на Донеччині.

Також він відповів, чому Зеленський призначив його головою Донецької ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: