fbpx
Сьогодні
14:47 17 Жов 2019

В Україні запустили онлайн-карту легальних рубок лісу: деталі

Державне агентство з питань лісових ресурсів запустило пілотний проєкт з електронного реєстру легальних рубок лісу.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зазначається, що наразі проєкт охоплює три області: Чернігівську, Полтавську та Рівненську. На мапі онлайн представлено легальні лісозаготівельні роботи. Маючи інформацію про них українці зможуть легше виявляти нелегальні рубки лісу.

«Місяць, як ми почали завантажувати карти. Наразі вирішуємо низку технічних питань. До кінця року плануємо поширити проєкт на всю Україну для лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів», — повідомив генеральний директор Лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру Держлісагентства Віктор Мельниченко.

мапа лісових рубок

В уряді повідомляють, що користуючись картою рубок, українці зможуть перевіряти легальність лісозаготівельних робіт, свідками яких вони стали. У разі виявлення нелегальних робіт там радять звертатися до поліції або Держлісагентства. Мапа доступна за посиланням.

Раніше стало відомо, що Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу. Більше того, Україна експортує нелегальну деревину, зокрема, для постачальників IKEA.

Зазначимо, що з початку запровадження мораторію на експорт лісу-кругляку обсяги вирубок не зменшилися, водночас збільшилась кількість випадків контрабанди та незаконного вивезення деревини з України.

Дивіться також фільм-репортаж Екорубрики: Карпати у небезпеці. Майбутнє унікального Свидовця і вирубка лісів

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: