fbpx
Сьогодні
16:23 17 Жов 2019

Кабмін очікує на зростання економіки України на 3,7% у наступному році

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оновило свій прогноз щодо економічного зростання на 2020 рік. Там очікують зростання економіки на 3.7% наступного року.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

«Прогноз зростання в 3,7% Світового банку збігається з прогнозом міністерства економіки. Ми також маємо більш оптимістичний сценарій в 4,8%, за умови успішного проведення програми уряду та зміни бізнес клімату в Україні на краще», — повідомив Милованов.

За словами Милованова, Україна одна з небагатьох країн світу, для якої Світовий банк покращив показники економічного зростання. Більшість країн навпаки уповільнюють темпи зростання своїх економік.

Для того, аби економіка України зросла на 4,8% у 2020 році, на думку Милованова, необхідно провести низку важливих реформ, зокрема покращення захисту прав власності, лібералізацію ринків, судову реформу та відсторонення олігархів від державного управління.

На изображении может находиться: в помещении

Опубліковані Миловановим цифри щодо зростання економіки України — частина нового макроекономічного прогнозу, на основі якого уряд буде перероблювати бюджет на 2020 рік.

Зазначимо, що внесений на розгляд парламенту бюджет на 2020 рік побудований на основі макроекономічного прогнозу Міністерства економіки, який склали весною 2019 року, ще до зміни уряду. Зокрема, у цьому прогнозі закладено курс долара на рівні 28,2 гривні за долар, в той час як наразі курс валют є набагато нижчим. Також в старому прогнозі не розраховано результатів від реформ, які уряд має намір провести в Україні найближчим часом, зокрема земельної реформи.

Раніше повідомлялося, що макроекономічний прогноз презентують до кінця місяця.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: