fbpx
Сьогодні
15:29 17 Жов 2019

Ердоган викинув у смітник лист Трампа, а Меркель закликала Туреччину припинити операцію в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган викинув у смітник листа від президента Дональда Трампа, в якому він закликав Ердогана «не бути дурнем».

Про це пише BBC.

Лист Трампа оприлюднило видання The New York Times.

«Розробімо гарну угоду! Ви не хочете нести відповідальність за вбивство тисяч людей, а я не хочу нести відповідальність за руйнування турецької економіки… Не підведіть світ», — писав Трамп Ердогану.

Трамп також зазначив, що командувач курдських Сил демократичної Сирії генерал Мазлум готовий вести переговори з Ердоганом і «готовий піти на поступки, на які вони б ніколи не пішли в минулому».

В свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Туреччину припинити військову операцію проти курдів на півночі Сирії.

Про це Меркель заявила під час виступу в Бундестазі, повідомляє "Європейська правда".

"Останніми днями я наполегливо закликала Туреччину…припинити свою військову операцію проти курдських військових, і я знову наголошую на цьому", – сказала Меркель.

Напередодні президент Туреччини заявив, що наступ на північному сході Сирії завершиться, якщо курдські загони в регіоні складуть зброю та вийдуть із запланованої "безпечної зони". Анкара планує переселити 3,5 мільйони сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.

Турецькі війська почали наступ у північній Сирії після того, як президент США оголосив про вихід військ з регіону. Після турецького вторгнення США запровадили санкції проти Анкари та закликали припинити вогонь.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: