fbpx
Сьогодні
20:13 16 Жов 2019

Зеленський назвав українську діаспору "голубами миру"

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Латвії поспілкувався з українською діаспорою та наголосив на важливості її ролі у підтримці Української держави.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

"Ви є маленькою Україною у Латвії, тому ви не повинні бути розрізненими. Як і ми в Україні, ви маєте бути об'єднаними та пам'ятати, що від кожного з вас залежить, коли буде мир, коли ми повернемо наші території, всіх наших громадян і обов'язково переможемо у цій війні", — сказав Глава держави.

Зеленський наголосив, що українська діаспора є "нашими голубами миру", які доносять усьому світові правду про події в Україні.

"Це справді наші великі дипломати — крім амбасадорів, посольств, народні дипломати України", — сказав Глава держави.

Зеленський діаспора Латвія

Фото ОПУ

Учні Ризької української школи виконали Гімн України.

"Це дуже приємно, що у центрі Риги звучить наш гімн", — сказав Володимир Зеленський.

Президент закликав представників діаспори не забувати дні пам'яті українських воїнів, які загинули за незалежність нашої держави.

Зеленський діаспора Латвія

Фото ОПУ

Він подякував мерії Риги за створення Українського саду в місті.

Також Володимир Зеленський і Президент Латвійської Республіки Егілс Левітс поклали квіти до Монумента Свободи, що розташований у центрі Риги. Він символізує єдність, державність Латвії та присвячений загиблим за незалежність країни.

Крім того, Президент України разом з дружиною Оленою поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку та відвідали Музей окупації Латвії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: