fbpx
Сьогодні
18:49 16 Жов 2019

У Панамі відкрили провадження проти Портнова

Прокуратура Панами закрила кримінальну справу за заявою ексзаступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова проти п'ятого президента Петра Порошенка

Про це розповів на пресконференції 16 жовтня адвокат Порошенка Ілля Новіков, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, в заяві Портнова стверджувалося, що компанії, нібито пов'язані з Порошенком, здійснювали легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

До цієї заяви були долучені особисті свідчення Портнова, і той наполягав, що прокуратура Панами повинна розслідувати ці нібито злочини.

Новіков повідомив, що прокуратура Панами дійсно проводила розслідування.

"Була проведена перевірка даних, які надав Портнов, і двох місяців було достатньо для того, щоб прокурор розібрався з вмістом цієї справи і прийняв рішення про закриття справи", – додав адвокат.

Новіков пояснив, що рішення обґрунтовується тим, що "як повідомив сам Портнов, за його заявами порушено кримінальні провадження в Україні", і тим, що в заяві Портнова не було фактів, які б вказували на причетність компаній, пов'язаних з Порошенком, до цих злочинів.

За словами адвоката, це рішення може бути оскаржене в Панамському суді.

Разом з тим він додав, що 7 жовтня адвокат Портнова в Панамі подав заяву про повернення йому документів, які були долучені до цієї справи.

Також Новіков розповів, що 13 жовтня було зареєстровано провадження за заявою адвокатів Порошенка проти Портнова за вчинення ним злочину, передбаченого статтею 384 КК Панами за подання завідомо неправдивої заяви про вчинення кримінального злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: