fbpx
Сьогодні
09:29 16 Жов 2019

Пентагон, віцепрезидент США та адвокат Трампа відмовилися надати документи у справі тиску на Україну

Фото Reuters

Пентагон, віцепрезидент США Майк Пенс та особистий юрист президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані відмовилися співпрацювати з Палатою представників Конгресу США у межах розслідування про можливий імпічмент президента Дональда Трампа та його ймовірний тиск на Україну.

Міноборони США повідомило, що не готове надати Конгресу документи, пов'язані рішенням президента Дональда Трампа призупинити військову допомогу для України, повідомляє Reuters.

Адвокат Трампа Руді Джуліані також заявив, що він відмовляється підкоритися порядку, виписаному демократами в Палаті представників, які вимагають надати документи щодо України у межах розслідування про можливий імпічмент президента.

Віцепрезидент США Майк Пенс також офіційно відмовився співпрацювати з Палатою представників США та надавати будь-які документи, пише The New York Times.

Адвокати, які представляють інтереси Джуліані та Пенса, наполягають, що розслідування демократів незаконне.

У США досі не вщухає скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського. Трішки хронології:

  • На початку вересня 2019-го інформатор з Білого дому подав скаргу до Конгресу, у якій йшлося, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019-го нібито вимагав відновити розслідування у справі компанії Burisma, у раді директорів якої працював Гантер Байден, син конкурента Трампа на виборах 2020, демократа Джо Байдена.
  • У Конгресі США почали розслідування щодо можливих спроб Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані тиснути на українську владу.
  • 24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу. Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови Трампа і Зеленського. У ній Трамп просить Зеленського «зробити йому послугу» і «розібратися зі справою», на що Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною».

Читайте також, Трамп відреагував на заяви Зеленського на пресмарафоні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: