fbpx
Сьогодні
08:58 16 Жов 2019

Ми ніколи не підемо на переговори і припинення вогню, - Ердоган

Фото Bloomberg

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не збирається вести переговори з сирійськими курдами та зупиняти військову операцію в Сирії.

Про це він заявив журналістам напередодні зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом США Майком Пенсом в Анкарі, пише Reuters.

«Вони (США — ред.) кажуть, щоб ми оголосили про припинення вогню. Ми ніколи не оголосимо про припинення вогню. Вони змушують нас припинити операцію. Вони оголошують санкції. Наша мета зрозуміла. Ми не турбуємося про якісь санкції», — наголосив Ердоган.

Як відомо, Туреччина продовжила наступ на курдів у північній частині Сирії, попри санкції США, запроваджені 14 жовтня проти декількох турецьких міністерств та їхніх очільників.

Під американські обмеження потрапили міністерства оборони й енергетики Туреччини, а також три міністри глава Міноборони Хулусі Анкара, очільник Міністерства внутрішніх справ Сулейман Сойлу та міністр енергетики Фатіх Донмез. Ці установи та чиновники втратять право укладати угоди з американськими громадянами, а їхні активи на території США будуть заморожені.

Раніше Трамп вже пригрозив Туреччині «знищенням економіки» у разі «недопустимих дій» у Сирії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: