fbpx
Сьогодні
16:02 16 Жов 2019

Ердоган заявив, що говоритиме тільки з Трампом

Фото: ekathimerini.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що відмовиться зустрітися з віцепрезидентом США Майком Пенсом, який повинен вирушити до Туреччини, щоб переконати його припинити наступ у Сирії.

Про це він заявив телеканалу Sky News.

"Я не збираюся з ними (з американською делегацією) розмовляти. Вони будуть розмовляти зі своїми колегами. Коли Трамп приїде сюди, я буду говорити", – заявив він у коментарі  телеканалу.

У вівторок офіс віцепрезидента США оголосив, що в середу Пенс очолить делегацію США, яка вирушить до Туреччини. До складу делегації повинні увійти держсекретар США Майка Помпео, радник з національної безпеки Трампа Роберт О'Брайен і спеціальний представник по Сирії Джеймс Джеффрі.

Сьогодні Ердоган також заявив, що наступ Туреччини на північному сході Сирії завершиться, якщо курдські загони в регіоні складуть зброю та вийдуть із запланованої "безпечної зони". Якщо ця умова не буде виконана, жодна влада не зможе зупинити турецьку операцію.

Президент Туреччини заявив, що найшвидшим рішенням для курдських груп є здача зброї та вихід із району "до вечора" в середу, 16 жовтня.

У рамках операції від "терористів" очищено 1200 кв. км території Сирії, зазначив турецький лідер.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: