fbpx
Сьогодні
16:21 15 Жов 2019

Сквер Небесної сотні знову під загрозою: деталі

Компанія "GPP Developers Ltd", яку пов'язують з екс-нардепом, братом екс-зятя мера Києва Леоніда Черновецького Олександром Супруненком, подала позов про перегляд рішення, яким землю скверу Небесної сотні повернули у власність держави.

Про це радник мера Києва Володимир Бондаренко написав пост Facebook.

"Сквер небесної сотні знову під загрозою. Сьогодні компанія, яку пов'язують з колишнім депутатом Олександром Супруненком, подала до Господарського суду заяву про перегляд рішення Господарського суду за нововиявленими обставинами".

За словами радника мера, нововиявленою обставиною "GPP Developers Ltd" вважає те, що під час проведення експертизи землі експерт нібито послуговувався не тією картою "Меж пам'ятки національного значення "Культурний шар міста Ярослава", зокрема, картою 2009 року, а не 2007 року.

Бондаренко наголосив, що це не можна вважати нововиявленою обставиною.

Він також нагадав, що мова йде про позов, який подавала прокуратура в інтересах Київської адміністрації про повернення до державної власності земельної ділянки, оскільки це є землі історико-культурно призначення, відповідно, особливо цінні землі.

У першій інстанції Господарський і Апеляційний суди відмовили прокуратурі у задоволенні позову. Але Верховний суд скасував попередні рішення і повернув справу на повторний розгляд, "чітко прописавши, що ці землі є землями історико-культурного призначення".

Тоді перша інстанція позов задовольнила і повернула земельну ділянку. Апеляція і Вищий госпсуд підтвердили це рішення. А Верховний суд навіть не взяв справу до розгляду, аргументувавши це тим, що судами попередніх інстанцій правильно встановлені факти, і що земля дійсно належить до особливо цінних, а отже без погодження з Верховною Радою і Кабміном Київрада не мала права її вилучати.

Наразі, за словами Бондаренко, колишні власники знову намагаються "відбити" під забудову це знакове місце.

Коли буде засідання суду наразі невідомо, але радник мера запевнив, що позиція Київської адміністрації незмінна, і що місто відстоюватиме сквер.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: