fbpx
Сьогодні
12:51 15 Жов 2019

КВУ заявив про неприпустимість допуску чиновників "ЛДНР"до виборів в ОРДЛО

У випадку проведення виборів на окупованому Донбасі, до їх участі не можна допускати громадян України, які брали участь в роботі органів влади на окупованих територіях

Про це розповів голова Комітету виборців України Олексій Кошель, передає Інтерфакс-Україна.

"Вибори на окупованих територіях – це не тільки специфіка виборчого законодавства, але і ряд змін в інші законодавчі акти. Наприклад, чи будуть допущені до участі у виборах ті громадяни України, які брали участь в роботі органів влади на окупованих територіях. А саме – діючі так звані сільські, селищні і міські голови, депутати місцевих рад, які представляють сепаратистські структури ", – заявив Кошель.

Він зазначив, що якщо такі громадяни будуть допущені до участі у виборах, то на 90% влада в ОРДЛО не зміниться.

"Це люди, які порушили чинне законодавство. На них може бути поширена амністія, якщо вони не брали участь у збройних формуваннях, але до участі у виборах вони не можуть бути допущені", – пояснив голова Комітету.

Кошель додав, що не бачить можливості за короткий термін організувати та провести "чесні та демократичні" вибори на окупованих територіях.

"Для організації нормального виборчого процесу, крім питання звільнення окупованих територій, варто вирішити ряд організаційних питань, зокрема, питання державного реєстру виборців, який на даній території 5 років не оновлювався", – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: